Nieuwe medisch specialisten

Nieuw als medisch specialist? U wordt uitgenodigd om u op deze pagina voor te stellen. Graag nodigen wij u uit een foto en een tekst te sturen naar tussen de lijnen.

Juni 2019

Marloes Maassen, gynaecoloog

Mijn naam is Marloes Maassen. Per 1 juli zal ik als vast staflid werkzaam zijn als algemeen gynaecoloog in MST. Hiervoor heb ik vanaf september 2018 met veel plezier als chef de clinique gewerkt in MST.

Tijdens mijn opleiding tot gynaecoloog in Rotterdam heb ik mij gespecialiseerd in de benigne gynaecologie, minimaal invasieve chirurgie en endometriose. Na mijn opleiding heb ik met mijn gezin 2 jaar in de VS gewoond en een jaar onderzoek gedaan. Dit onderzoek was gericht op minimaal invasieve gynaecologische chirurgie. Hierna ben ik met mijn gezin teruggekeerd naar Nederland en in MST komen werken. De omgeving en het werk bevielen ons erg goed en ik was dan ook erg blij om te horen dat ik als staflid hier kan blijven werken.

Als algemeen gynaecoloog houd ik mij vooral bezig met patiënten met menstruatie-problemen, vleesbomen, afwijkende uitstrijkjes en buikpijnklachten, maar door mijn brede achtergrond zie ik een grote variatie aan klachten op mijn polikliniek. Ik zal ook werkzaam zijn op de poliklinieken in Oldenzaal en Haaksbergen.

Ik kijk uit naar een prettige samenwerking en ben graag bereikbaar voor laagdrempelig overleg.

Juni 2019

Sander van Stigt, chirurg/traumachirurg

Mijn naam is Sander van Stigt en per 1 juli treed ik toe tot de vakgroep Chirurgie. Vanaf 1 november ben ik reeds als fellow aan het werk in het MST. Mijn aandachtsgebied is de traumachirurgie. Mijn opleiding tot chirurg heb ik in regio Nijmegen gedaan, waarna ik ruim 1.5 jaar als fellow traumachirurgie in het Elisabeth-Tweesteden ziekenhuis in Tilburg heb gewerkt. Ik ben naar MST gekomen, omdat dit ziekenhuis naast de topklinische functie ook één van de elf traumacentra in Nederland is. Dit betekent dat mijn werk voor een groot deel bestaat uit de opvang en behandeling van ernstig gewonden patiënten, welke uit de hele regio en een deel van Duitsland naar onze traumakamer worden gebracht. Regelmatig gebeurt dit per traumahelikopter. Een snelle en goede opvang is van levensbelang voor de patiënt. Om dit als team te doen is altijd uitdagend, vaak heel mooi en soms ook zwaar. 

Naast de ernstig gewonde patiënten, bestaat mijn werk uit de ongevallen in en om het huis. Deze vaak kleine ongevallen kunnen echter tot grote gevolgen leiden in het dagelijkse leven van de patiënt. Een juiste begeleiding en voorlichting is van essentieel belang voor het uiteindelijke herstel en geeft mij veel voldoening. 

Daarnaast probeer ik mee te gaan met de huidige technische ontwikkelingen. Zo kunnen we lastige intra articulaire fracturen middels de nieuwste software door een 3d printer laten printen, zodat we een nog betere pre-operatieve voorbereiding hebben, wat het eindresultaat van de operatie ten goede komt. Ik ben ervan overtuigd dat deze ontwikkelingen nog maar aan het begin staan, en dat er nog veel meer mogelijk gaat zijn in de toekomst!

Ik hoop op een goede samenwerking met de eerste lijn. Ik ben laagdrempelig bereikbaar voor vragen of overleg. ​

Juni 2019

Angelique Poot, dermatoloog

Met veel plezier ben ik in maart begonnen als dermatoloog in MST. Ik heb mijn opleiding geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gevolgd, en aansluitend 1,5 jaar als arts assistent interne geneeskunde in het Reinier de Graaf gasthuis in Delft gewerkt. Maar de dermatologie had tijdens mijn coschappen mijn hart veroverd, en daarom ben ik naar het hoge noorden afgereisd om daar de opleiding in het Universitair Medisch Centrum Groningen te doen. Ik heb daar een brede opleiding genoten. Naast natuurlijk de algemene dermatologie en dermato-oncologie, was er tijdens mijn opleiding veel aandacht voor de immunodermatologie, eczemen en complexe ulcera. In 2016 ben ik gepromoveerd op de diagnostiek en pathogenese van pemphigus, een in potentie levensbedreigende autoimuunblaarziekte. In december 2018 heb ik mijn opleiding afgerond, waarna ik 3 maanden als staflid in het UMCG supervisie heb gegeven in de algemene dermatologie, cutane lymfomen en genitale dermatosen. Inmiddels heb ik de reis vanuit het hoge noorden naar het mooie Twente gemaakt, samen met mijn man en dochter van 1 jaar. In MST zal ik het team van het Wond Expertise Centrum versterken, en daarnaast de dermatologie in zijn volle breedte uitoefenen. Naast Enschede werk ik ook, samen met mijn collega Tanja Vogel, op de buitenpoli in Oldenzaal, waardoor de poli daar nu weer 2 volle dagen per week bemand is. Ik zou in de toekomst ook graag een bijdrage leveren aan onderwijs aan co- en arts-assistenten, huisartsen en collegae in de regio. Ik hoop op een prettige samenwerking en ben laagdrempelig te bereiken voor overleg.

April 2019

Renate Arntz, neuroloog

Arntz neuroloog

Als net beginnend specialist stel ik mij graag aan u voor. Mijn naam is Renate Arntz en sinds 1 april 2019 ben ik werkzaam als neuroloog in MST. Mijn studie geneeskunde heb ik gevolgd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en aansluitend heb ik in het Radboudumc mijn opleiding tot neuroloog afgerond. Mijn speciale interesse gaat uit naar de vasculaire neurologie. Tijdens mijn opleiding tot neuroloog ben ik gepromoveerd op een proefschrift naar de prognose van een beroerte op jonge leeftijd. Ik zal mij in MST dan ook met name bezig houden met de zorg voor patiënten met een beroerte en de acute behandelingsmogelijkheden. Om goede zorg voor onze patiënten te kunnen leveren, is laagddrempelig overleg tussen eerste en tweede lijn erg belangrijk. Ik kijk dan ook uit naar een prettige samenwerking en ben graag laagdrempelig bereikbaar voor overleg.

April 2019

Jelle Baalman, gynaecoloog

Mijn naam is Jelle Baalman, ik ben sinds 1 april 2019 werkzaam in het MST. Twente is voor mij helemaal nieuw. Ik kijk ernaar uit het mooie Twente verder te ontdekken en nieuwe collega’s te ontmoeten om mee samen te werken.

Ik heb gestudeerd en ben opgeleid in Utrecht. Aan het einde van mijn basis opleiding tot gynaecoloog ben ik gaan differentiëren in de perinatologie, en ben ik mij dus helemaal op de verloskunde gaan toeleggen. Na mijn reguliere opleiding heb ik heb een fellowship fetal-maternal medicine gevolgd in the National Maternity Hospital in Dublin. In dit ziekenhuis worden tussen de 9000 en 10000 bevallingen gedaan. Dit centrum is dus circa 3 tot 4 keer groter dan de meeste Nederlandse centra. Naast dat Ierland een mooi land was om te wonen en te leven, bood mij dit een goede omgeving om veel ervaring op te doen. Hiermee hoop ik van meerwaarde te zijn als nieuwe gynaecoloog in het MST.

Als perinatologisch georiënteerd gynaecoloog zal ik mij in het MST voornamelijk gaan richten op de high risk zwangerschapsbegeleiding. Mijn bijzondere interesse gaat uit naar de maternale geneeskunde; vrouwen met een pre-existente medische aandoening die zwanger zijn of plannen hebben voor een zwangerschap. Het is mijn inziens erg belangrijk om al voor de zwangerschap eventuele risico’s van een zwangerschap te inventariseren, zodat hier gedurende de zwangerschap adequaat op kan worden geanticipeerd. Belangrijke vragen hierin zijn: wat zijn de effecten van de aandoening op de zwangerschap, en visa versa wat zijn de effecten van de zwangerschap op de aandoening. Om deze vragen goed te beantwoorden zoek ik graag de interdisciplinaire samenwerking zowel binnen als buiten het ziekenhuis. Ik kijk er dan ook naar uit om u verder te leren kennen en hoop op een prettige samenwerking om samen de beste zorg voor onze Twentse zwangeren te organiseren.

Januari 2019

Marijke Assink, internist-ouderengeneeskundige

Ik ben Marijke Assink en sinds januari 2019 werkzaam in het MST. Hiermee ben ik weer terug in Twente waar ik ben opgegroeid. Mijn geneeskunde studie heb ik in Maastricht gedaan en de opleiding tot internist-ouderengeneeskunde heb ik gevolgd in Gelre ziekenhuizen locatie Apeldoorn en het UMC Utrecht. De afgelopen 2 jaar heb ik, als internist-ouderengeneeskunde, gewerkt in het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Als internist-ouderengeneeskunde houd ik me vooral bezig met de (kwetsbare) oudere patiënten en alle multiproblematiek die daar bij komt kijken. Aangezien er steeds meer ouderen komen is het belangrijk dat de juiste zorg op de juiste plek geleverd wordt en daarvoor is een goede samenwerking tussen de eerste en tweede lijn belangrijk. Ik hoop daarom ook dat we laagdrempelig met elkaar kunnen overleggen om samen de zorg voor de oudere patiënt te verbeteren.

Naast mijn werk besteed ik uiteraard veel tijd aan mijn gezin. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen; een dochter van 5 jaar, een zoon van 3 jaar en een zoon van 4 maanden oud.

Ik kijk uit naar een prettige samenwerking!

Oktober 2018

Cleo van Rooijen, internist-hematoloog

van Rooijen hematoloog

Ik ben Cleo van Rooijen, letterlijk en figuurlijk de jongste internist binnen MST sinds 1 augustus. Ik ben getrouwd en heb drie dochters. Mijn geneeskunde opleiding heb ik in Groningen gevolgd, waarbij ik MST al ken van mijn co-schappen. Mijn opleiding interne geneeskunde was in de regio VUMC, waarbij ik voor het algemene deel voornamelijk in het Medisch Centrum Alkmaar heb gewerkt. En niet te vergeten korte tijd in Paramaribo, Suriname. In het VUMC heb ik differentiatie tot hematoloog afgerond en ben ik daarna blijven werken als junior staflid. Hierbij ik deels perifere ervaring opgedaan in het MC Slotervaart en het Westfries Gasthuis in Hoorn. Drie totaal verschillende ziekenhuizen, waarbij mijn aandacht altijd ligt op de hematologie in het breedste zin van het woord. Met name het intensieve contact met de patiënten vind ik mooi aan dit vak. In MST wil ik dit voortzetten, daarnaast wil ik mijn bijdrage leveren aan het opleiden van jonge collega’s. Ongetwijfeld zal ik u ook spreken als (dienstdoende) internist!

Augustus 2018

Wiebe Verra, orthopedisch chirurg

Mijn naam is Wiebe Verra, en sinds 1 augustus ben ik de jongste orthopedisch chirurg van de vakgroep Orthopedie in MST. Ik studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht. Na mijn studie ben ik gaan werken als ANIOS orthopedie bij de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Hierna ben ik in Leiden bij het LUMC begonnen met een jaar fulltime onderzoek doen. In juli 2012 begon ik met mijn vooropleiding Chirurgie in het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp. Aansluitend ben ik opgeleid in tot orthopedisch chirurg in Leiden (LUMC) en in Den Haag (eerst in HMC+, Westeinde en Bronovo ziekenhuis, en daarna in het HAGA ziekenhuis). Op 4 juli 2018 ben ik gepromoveerd aan de Universiteit van Leiden op onderzoek naar de indicatiestelling en het verbeteren van de Totale Knieprothese behandeling. Ik heb enkele maanden stage gelopen (fellowship) bij Charité Universitätsmedizin afdeling Orthopedie en Traumatologie in Berlijn, met bijzondere aandacht voor de Totale Knieprothese. Bij MST wil ik dan ook aan de slag met knieprothesiologie. Daarnaast wil totale heupprothese operaties gaan doen via de voorste benadering (op internet nog wel eens de Franse methode genoemd). En zal ik deel worden van het traumateam. Ik loop over van de ideeën en hoop ook op gebied van onderzoek, opleiding en kwaliteit mijn steentje bij te dragen aan dit prachtige ziekenhuis.

Juli 2018

Mattijs Out, vasculair internist

Mijn naam is Mattijs Out. Ik ben getrouwd met Inge en heb twee kinderen, Ingmar en Hannah. Sinds 1 juni 2018 werk ik met veel plezier als vasculair internist in het Medisch Spectrum Twente. Mijn opleiding interne geneeskunde heb ik in Rotterdam gedaan, mijn opleiding tot vasculair internist in Leiden. De afgelopen negen jaar heb ik een mooie werktijd gehad in het Bethesda Ziekenhuis (Zorggroep Treant) te Hoogeveen. In die periode heb ik veelvuldig samengewerkt met de huisartsen. Daarbij denk ik allereerst aan laagdrempelige contacten over de dagelijkse patiëntenzorg als “algemeen” internist. Daarnaast ben ik o.a. coördinator geweest van een grote multidisciplinaire en transmurale CVRM-werkgroep, waarbij we regionale afspraken gemaakt hebben over streefwaarden, behandeling en (terug)verwijsbeleid. Verder heb ik in die tijd promotieonderzoek verricht met origineel Hoogeveens onderzoek (de HOME studie) naar de effecten van metformine bij de behandeling van diabetes mellitus type 2. Nu ik gepromoveerd ben (9 juli jl.) heb ik mijn handen weer vrij om nieuwe dingen op te zetten. Eén van mijn ambities is om de zorg van diabetes mellitus type 2 in de regio meer in te richten op voorkomen en genezen, dan op steeds verder uitbreiden van glucoseverlagende medicatie.

Als arts probeer ik zo goed mogelijk de tijd te nemen voor mijn patiënten en hecht ik veel waarde aan duidelijke communicatie. Vanzelfsprekend kunnen jullie mij altijd bellen voor overleg over patiënten; vragen over diabetes, hypertensie, hypercholesterolemie en trombose en alles wat verder ter tafel komt!

April 2018

Eugene de Zwart-Storm, dermatoloog

cid:161dbe95b776ea6e62c1

Mijn naam is Eugene de Zwart-Storm, de jongste telg van de vakgroep dermatologie. Ik ben getrouwd met Marjolein en vader van vier kinderen. Als dermatoloog heb ik ruim zeven jaar ervaring. Opgeleid in Maastricht met expertise in de dermato-oncologie en endoveneuze lasertherapie, 5 jaar een privé praktijk dermatologie gevoerd in Aruba en daarna enkele jaren gewerkt voor Dermicis in Doetinchem/Enschede.

Vanaf maart werk ik bij de vakgroep dermatologie van MST. Een fijne plek in een prachtig ziekenhuis. Ik vind het prettig om weer in een groter teamverband samen te werken en betrokken te zijn bij de hoofd-hals werkgroep (oncologie). Ik ben breed opgeleid en heb naast de oncologie en flebologie speciale interesse in de behandeling van hidradenitis en contact allergisch eczeem. Verder heb ik expertise in cosmetische behandelingen.

Ik kan er echt van genieten om mensen hun huid beter te maken, zodat ze zich fijn voelen, zelfvertrouwen herwinnen en weer stralen.

April 2018

Joost Masselink, ziekenhuisapotheker

Ik ben Joost Masselink. Sinds 1 april ben ik in dienst bij het Medisch Spectrum Twente als ziekenhuisapotheker. In 2013 ben ik afgestudeerd in Groningen als apotheker, waarna ik eerst als ANIOS heb gewerkt in het MST. De diversiteit van de ziekenhuisfarmacie (bereidingen, laboratorium, patiëntenzorg) gaf mij de doorslag om te gaan werken in het ziekenhuis. In april 2014 mocht ik met de opleiding tot ziekenhuisapotheker starten in Enschede. Tijdens mijn opleiding werd mijn interesse al snel richting de farmaceutische patiëntenzorg en de kliniek getrokken. Het contact met de artsen, verpleegkundigen en patiënten vond ik erg boeiend. Het kunnen helpen bij het verbeteren van de farmaceutische zorg in de breedste zin van het woord was voor mij de grootste drijfveer. Mijn specialisatie heb ik gedaan bij de afdeling neurologie, ik heb mij hierin proberen te ontwikkelen als ziekenhuisapotheker-consulent. Tijdens mijn registratieonderzoek heb ik gekeken naar het inhaleren van glycopyrronium bromide bij patiënten met de ziekte van Parkinson en speekselvloed. Deze aandoening kan een heftige impact op de kwaliteit van leven hebben van Parkinsonpatiënten. Het was mooi om te zien dat bij een aantal deelnemers de speekselvloed sterk verminderde. Na het afronden van mijn opleiding ben ik dus aangenomen als ziekenhuisapotheker. Ik zal mij hierin voornamelijk bezig houden met de farmaceutische zorgpaden. De steeds complexere wordende thuisbehandelingen met antibiotica, oncolytica en antilichamen vergt veel zorg en aandacht vanuit de eerste en tweede lijn. Ik hoop hier mijn steentje aan te kunnen bijdragen. Waarschijnlijk hebben zullen we geen dagelijks contact hebben met elkaar, maar voor vragen, overleggen en opmerkingen ben ik natuurlijk altijd beschikbaar.

April 2018

Marjolijn de Vries, gynaecoloog

Mijn naam is Marjolijn de Vries. Sinds juli 2016 werk ik al afwisselend in ZGT en MST toen nog als chef de clinique voor Gycon ( cooperatie van gynaecologen uit MST en ZGT).  Sinds juli 2017 heb ik een contract gekregen en ben ik ook lid van Gycon. Fijn om nu een vaste plek te hebben na mijn rondzwervingen. Mijn geneeskunde opleiding heb ik namelijk in Rotterdam gedaan. Hierna heb ik in Leeuwarden en Arnhem gewerkt alvorens ik kon starten met mijn opleiding tot gynaecoloog in Nijmegen. In de laatste 2 jaren van mijn opleiding heb ik het Radboud UMC en in het Canisius Wilhelmina ziekenhuis aandacht gehad voor bekkenbodem problematiek en voor high risk zwangerschappen. Gelukkig kan ik die laatste verdieping op en top benutten in Gycon waar de obstetrie mijn aandachtsgebied zal zijn.

Maart 2018

Arjanne Kroese, gynaecoloog

Mijn naam is Arjanne Kroese, ik ben sinds 1 december 2017 werkzaam als gynaecoloog in MST.

Na mijn studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, vervolgde ik mijn opleiding tot gynaecoloog in Deventer en Groningen. De laatste 3 jaar van de opleiding heb ik in MST doorgebracht. Ik ben gynaecoloog met aandachtsgebied perinatologie en prenatale diagnostiek. Naast de werkzaamheden op dit vlak zal ik mij ook bezighouden met het vormgeven van de Integrale Geboortezorg Organisatie Twente. Het doel is een goede samenwerking te creëren tussen alle professionals in de geboortezorgketen (van o.a. 1e lijns verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen, kraamzorg en GGD), waarbij de zwangere en haar kind centraal staan. We hopen hiermee de perinatale sterfte terug te dringen en op tevreden, gezonde moeders en gezonde kinderen. Wellicht komen we elkaar nog tegen om de zorg voor de zwangere uit uw praktijk te optimaliseren. Ik kijk uit naar een prettige samenwerking en sta open voor laagdrempelig overleg.

Februari 2018

Tomas Bulut, interventieradioloog

Mijn naam is Tomas Bulut en ik ben sinds 1 januari 2018 in vaste dienst bij Medisch Spectrum Twente. Na mijn studie geneeskunde in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam ben ik in 2011 begonnen aan de opleiding tot radioloog in het Medisch Spectrum Twente. Na mijn opleiding heb ik mijn fellowship tot interventieradioloog gevolgd in het MST en UMCG.

Ik ben interventieradioloog met expertise in allround vasculaire en non-vasculaire body interventies. Als MST interventieradioloog ben ik tevens gespecialiseerd in de endovasculaire reconstructie van de mesenteriaal vaten bij patiënten die lijden aan maagdarmischemie, een aandoening waarin het MST als tertiair verwijs centrum bekend staat in het land. Hierin wordt dan ook actief deelgenomen aan wetenschappelijk onderzoek.

Samen met mijn collega interventieradiologen verzorg ik tevens de 24/7 dekking van de intra-arteriële trombectomie bij patiënten met een acuut herseninfarct.

In het UMCG heb ik aanvullende expertise opgedaan in de oncologische interventies, waarbij gedacht moet worden aan Radio-frequente of Microwave ablaties van lever- en niertumoren. Daarnaast (super) selectieve intra-arteriële chemo-embolisatie (TACE) en radio-embolisatie (SIRT) van levertumoren.

Naast mijn werkzaamheden in de interventieradiologie ben ik ook als diagnostisch radioloog werkzaam in de thoraxradiologie met speciale expertise in de longoncologie en interstitiële longziekten. Tot slot verzorg ik samen met onze imaging cardiologen de beoordeling van de cardiovasculaire CT’s en MRI’s.

Uiteraard beoordeel ik als radioloog ook de beeldvorming vanuit de eerste lijn in ons eerstelijns ‘Diagnostisch Centrum Twente’ (DCT), waarin de korte lijnen met de huisartsen in de omgeving en patiënten tevredenheid centraal staat.

Ik hoop op een prettige samenwerking met u, waarin de patiëntenzorg en patiënten tevredenheid naar een hoger level worden getild.

Februari 2018

Nienke Lankheet, ziekenhuisapotheker/klinisch farmacoloog

Mijn naam is Nienke Lankheet, en ik ben sinds 15 september in vaste dienst bij Medisch Spectrum Twente. Ik ben ziekenhuisapotheker-klinische farmacoloog met de oncologie en klinisch geneesmiddelenonderzoek als aandachtsgebied. Na mijn studie farmacie in Utrecht ben ik in 2008 begonnen aan een promotieonderzoek en de opleiding tot klinisch farmacoloog in de apotheek van het Antoni van Leeuwenhoek. Het onderzoek was gericht op het bestuderen van de mogelijkheden om de behandeling met orale oncolytica (tyrosine kinase remmers) te optimaliseren door middel van bloedspiegelbepalingen. Na dit onderzoek ben ik in 2013 begonnen aan mijn opleiding tot ziekenhuisapotheker in het Radboudumc in Nijmegen. Hier heb ik ervaring opgedaan in de klinische farmacie in de volle breedte. Daarnaast heb ik binnen deze opleiding ook een specialisatie gedaan in de oncologie, waarbij ik ben opgeleid om de behandeling van farmacologisch complexe oncologische patiënten (bijv. met slechte nierfunctie, slechte leverfunctie, overgewicht, bariatrische chirurgie, geneesmiddelinteracties) te begeleiden. Momenteel ben ik ook betrokken bij het opzetten van een wereldwijde, non-profit website (www.cancer-druginteractions.org) waarop artsen, apothekers en patiënten kunnen checken of er interacties zijn tussen oncolytica en co-medicatie. De farmacologie en farmaceutische patiëntenzorg van oncologische patiënten zijn dus mijn passie. Ik hoop dan ook dat we in de toekomst laagdrempelig met elkaar kunnen overleggen om de farmaceutische zorg voor (oncologische) patiënten zo goed mogelijk te laten zijn. Ik verheug me op een prettige samenwerking.

Februari 2018

Xander van Bemmel, KNO arts en Hoofdhals chirurg

image1.JPG

Per 1 januari 2018 ben ik voltijd verbonden aan MST als KNO arts, Hoofdhals chirurg. Samen met mijn collegae van de Kaakchirurgie/ Radiotherapie/ Plastische chirurgie en paramedische specialismen draag ik zorg voor de patiënt met goed- en kwaadaardige afwijkingen van hoofd en hals.

Na de afronding van mijn opleiding tot KNO arts, 2015 in het UMCU, ben ik de afgelopen twee jaar werkzaam geweest in meerdere ziekenhuizen. Het UMCU/AvL/Radboud UMC en het Rajavithi ziekenhuis te Bangkok hebben mij een brede leerschool geboden. Hiernaast heb ik het international fellowship Head and Neck Surgery vanuit het Memorial Sloan Kettering NY voltooid.

De komende jaren hopen wij zowel intern, als in de regio vanwege de samenwerking op gebied van oncologie, de zorg voor onze patiënten te waarborgen. Een uitdagende taak binnen een vakgebied waar niet alleen overleving maar ook vorm en functie een grote rol spelen.

Ik kijk uit naar een prettige samenwerking en maak graag op een later tijdstip persoonlijk met u kennis. 

April 2017

Olivier van der Veer, neurochirurg

Mijn naam is Olivier van der Veer. Ik ben sinds januari 2017 werkzaam als neurochirurg in MST, ik vervul hiermee de zesde plek in het chirurgische team. Ik heb mijn opleiding in Amsterdam (neurochirurgisch centrum van AMC – VuMC) voltooid waar ik zo’n 10 jaar bezig ben geweest met de neurochirurgie.

Ik heb heel bewust gekozen voor de specialisatie Neurochirurgie na mijn studie Geneeskunde omdat de combinatie van chirurgisch uitdagende ingrepen, gebruik makende van hi-tech ondersteuning, met ook veel patiënten contact mij aanspreekt. Ik heb een brede opleiding genoten, waarbij ik met vrijwel alle facetten van de neurochirurgie kennis heb mogen maken. In MST zal ik mij met name op de neuro oncologie en wervelkolomchirurgie richten.

Ik vind het heel bijzonder om mensen te helpen op de kwetsbare momenten die hersenletsel of een hersen- of zenuwaandoening met zich mee kan brengen. Denk aan mensen die een ernstig ongeval hebben gehad of een hersentumor hebben of pijn hebben door beknelling van de zenuw. Door mijn inmiddels opgedane ervaring en de skills die ik heb ontwikkeld probeer ik als neurochirurg te doen wat binnen mijn mogelijkheden ligt. De complexiteit van mijn operaties is vaak groot. Vandaar ook dat ik veel uitdaging heb in mijn werk.

Ondanks dat ik veelal patiënten zal zien die zijn verwezen door neurologen, hoop ik op een goede samenwerking met de huisartsen in de regio. 

April 2017

Marijke Boersma, internist ouderengeneeskunde

Als net beginnend specialist in het MST stel ik mij graag aan u voor. Ik ben Marijke Boersma, internist ouderengeneeskunde en binnenkort ook klinisch farmacoloog. Mijn opleiding heb ik gevolgd in het ZGT Almelo en het UMC Utrecht. Nu ik weer terug ben ik Twente wil ik mij graag inzetten voor de Twentse oudere patiënt met multimorbiditeit en polyfarmacie. Ik streef ernaar om de zorg voor deze patiëntengroep te optimaliseren en ben er van overtuigd dat een goede samenwerking tussen en binnen de lijnen hiervoor onmisbaar is. Ik hoop laagdrempelig met elkaar te kunnen overleggen.

In principe kunnen een internist ouderengeneeskunde en klinisch geriater hetzelfde werk doen. De opleiding verschilt een beetje: bij de internist ouderengeneeskunde ligt de nadruk meer op de interne geneeskunde en is een neurologie stage verplicht. Bij de geriater ligt de nadruk meer op de psychiatrie en geriatrie.Bij verwijzingen door huisartsen is het misschien het best om aan te houden dat (kwetsbare) ouderen met problematiek op gebied van de interne geneeskunde (en daarnaast uiteraard ook functionele, psychische en sociale problemen) naar mij verwezen kunnen worden. Daarnaast ben ik in het bijzonder geïnteresseerd in patiënten met polyfarmacie en ook de iets minder oude multimorbide patiënten zijn van harte welkom.

Maart 2017

Emanuel Citgez, longarts

Graag stel ik mijzelf aan u voor. Mijn naam is Emanuel Citgez en per 1 april zal ik werkzaam zijn als longarts in het Medisch Spectrum Twente. Hiermee kom ik terug op de plek waar ik ook grotendeels mijn opleiding tot longarts heb volbracht. Mijn studie Geneeskunde heb ik in Groningen gedaan. Op dit moment ben ik werkzaam als longarts in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis waar ik veel ervaring op doe omtrent de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van longkanker. Het zal u niet verbazen dat binnen de longziekten mijn passie dan ook ligt bij de longoncologie. Het is fascinerend te zien welke ontwikkelingen er in een relatief korte tijd toe hebben geleid dat er nu ook voor longkanker steeds meer en betere behandelingen voor handen zijn. Als longarts in het MST zal ik dan ook naast de algemene longziekten mij voornamelijk gaan richten op de longkanker zorg waarbij we er trots op kunnen zijn dat we in onze regio deze zorg in de volle breedte kunnen bieden. Ik kijk er naar uit om gezamenlijk met jullie, een onmisbare schakel in deze, de zorg voor al onze longpatienten nog verder te optimaliseren.

Februari 2017

Tanja Vogel, dermatoloog

Beschrijving: C:\Users\Tanja\Downloads\IMG-20160706-WA0022.jpg

Sinds 9 januari 2017 werk ik als dermatoloog in het Medisch Spectrum Twente, locatie Enschede. Ik ben naar het Enschedese verhuisd, nadat ik meer dan 10 jaar in Groningen heb gewoond. In Groningen heb ik, na een bachelor Medische en Moleculaire Biologie via ‘de zij-instroom’ de master geneeskunde gedaan. Direct na het afronden van mijn studie ben ik begonnen met de opleiding tot dermatoloog in het UMC in Groningen.

Tijdens mijn opleiding heb ik onderzoek naar contactallergieën voor haarverf gedaan. Daarnaast heb ik tijdens mijn opleiding als arts op het prostitutiespreekuur van de GGD gewerkt. In maart 2016 ben in gepromoveerd en in december 2016 heb ik mijn opleiding tot dermatoloog afgerond.

Dermatologie heeft tijdens mijn coschappen mijn hart veroverd; het blijft fascinerend om elke dag weer een zeldzame diagnose te zien, maar ook het begeleiden van patienten bij hun huidziekte, de missende schakel bij ingewikkelde (internistische) casus te ontdekken, coassistenten mee te nemen en enthousiast te maken of huisartsen en andere collega’s uitleg en tips te geven over de behandeling van dermatosen zijn enorm leuke facetten van dit vak.

In Groningen heb ik een degelijke opleiding gehad tot algemeen dermatoloog en tijdens mijn opleiding heb ik specifieke interesses en vaardigheden ontwikkeld in dermato-oncologie, dermatochirurgie (inclusief behandeling van hidradenitis), eczeem en contactallergieën en behandeling van chronische ulcera.

Voor de eerste lijn ben ik laagdrempelig bereikbaar, ik kijk uit naar een goede samenwerking om de meest optimale zorg voor patiënten te realiseren.

Januari 2017

Yvon den Hartog, orthopedisch chirurg

Mijn naam is Yvon den Hartog. Sinds 1 januari 2017 ben ik werkzaam als orthopedisch chirurg in het Medisch Spectrum Twente.

Na mijn studie geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, vervolgde ik mijn opleiding tot orthopedisch chirurg en traumatoloog in Rotterdam.

Eind 2013 heb ik deze opleiding afgerond. Hierna volgde ik een fellowship heupchirurgie in het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft. Aansluitend werkte ik gedurende anderhalf jaar als chef de clinique in het Ikaziaziekenhuis te Rotterdam, waarbij ik de orthopedie in de volle breedte uitoefende. Vervolgens heb ik een jaar als fellow kinderorthopedie gewerkt in het Máxima Medisch Centrum te Veldhoven. De kinderorthopedie heeft altijd mijn interesse gehad. Naast de diversiteit die de kinderorthopedie te bieden heeft, vind ik een goede communicatie met zowel kind als ouders altijd een leuke uitdaging.

In 2016 ben ik gepromoveerd op een proefschrift over de optimalisatie van peroperatieve zorg voor primaire heupprothese patiënten. Hoofdpunten van dit promotietraject waren fast-track chirurgie, de direct voorste benadering van de heup en peroperatieve pijnbehandeling. Het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek is iets wat ik ook in de toekomst graag wil blijven doen.

In het Medisch Spectrum Twente zal ik mij hoofdzakelijk bezig gaan houden met de kinderorthopedie. Daarnaast zijn de traumatologie, heupchirurgie en voetchirurgie mijn aandachtsgebieden.

Ik sta open voor laagdrempelig overleg tussen de eerste en de tweede lijn en kijk uit naar een prettige samenwerking.

November 2016

Joyce van der Vegt, (kinder)neuroloog

Mijn naam is Joyce van der Vegt, ik ben sinds augustus 2016 gestart als neuroloog / kinderneuroloog in het Medisch Spectrum Twente in Enschede. De studie geneeskunde heb ik doorlopen in Leuven en Nijmegen, gevolgd door de opleiding tot neuroloog in het Radboudumc in Nijmegen. Dit heb ik afgesloten met een fellowship kinderneurologie aldaar.

De unieke situatie om in een groot perifeer ziekenhuis met 2 kinderneurologen in nauwe samenwerking met de vakgroep kindergeneeskunde te mogen werken sprak mij zeer aan. Het biedt veel mogelijkheden om het aandachtsgebied van kinderneurologie vorm te geven. Naast de algemene kinderneurologie in de volle breedte zal ik mij bijvoorbeeld ook richten op de specifieke multidisciplinaire poli’s zoals de hoofdpijnpoli en de gespecialiseerde poli voor kinderen met spina bifida. Daarnaast heeft de complexe zorg rond de epilepsie bij kinderen ons beider bijzondere interesse. Wij zien de verwijzingen van deze patiënten dan ook graag tegemoet. Met de bijkomende mooie faciliteiten van het nieuwe ziekenhuis en de prachtige omgeving van Twente was de keuze voor het MST dan ook snel gemaakt. Ik kijk uit naar een prettige samenwerking en ben dan ook graag laagdrempelig bereikbaar voor overleg.

December 2016

Linda van Rooy, als kinderarts-neonatoloog

Mijn naam is Linda van Rooij. Ik ben sinds 1 augustus 2016 werkzaam als kinderarts-neonatoloog bij het Medisch spectrum Twente. Samen met mijn collega’s Ageeth Kaspers en Esther Wijnands behandel en begeleid ik kinderen en ouders die op de Neonatale Intensive Care hebben gelegen in verband met vroeggeboorte of ernstige ziekte en stabiel genoeg zijn om naar het MST te komen. Deze categorie patiënten zien we vervolgens terug op de follow up poli, samen met de fysiotherapeut, het zogeheten FUN spreekuur. We volgen de kinderen tot de leeftijd van 9 jaar. Binnenkort gaat dit spreekuur voor de kinderen vanaf 3 jaar uitgebreid worden met ook longfunctietesten, dit in samenwerking met onze collega Bony Thio.

Mijn opleiding tot kinderarts heb ik gevolgd in het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht. Daar heb ik mij verder gespecialiseerd in de Neonatologie.
In 2009 ben ik gepromoveerd met als titel: Neonatal seizures: new developments in monitoring and therapy.

Na mijn specialisatie tot neonatoloog heb ik nog een jaar op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) in het Wilhelmina Kinderziekenhuis gewerkt. Vervolgens heb ik 2 jaar op Curaçao gewerkt, zowel op de NICU als op de kinderafdeling. Een bijzondere ervaring zowel werktechnisch als het wonen daar met mijn gezin. In deze periode is voor mij ook duidelijk geworden dat mijn passie niet alleen bij de neonatologie ligt, maar echt in de hele breedte van de kindergeneeskunde. Juist de afwisseling in patiëntenpopulatie, zowel klinisch als poliklinisch maken voor mij het vak compleet.

Ik kijk uit naar een prettige samenwerking tussen 1e en 2e lijn om voor de kinderen in de omgeving topzorg te leveren.

November 2016

Mieke Bouma, Arts voor Verstandelijk Gehandicapten

 

Graag stel ik mijzelf voor.  Ik ben Mieke Bouma, Arts voor Verstandelijk Gehandicapten (AVG). Sinds enkele weken ben ik werkzaam bij de medische dienst van Aveleijn. Mijn doel is daarbij de specialistische handicapgebonden zorg verder vorm te geven. U kunt daaraan denken aan syndroomgebonden (medische) problemen, somatische oorzaken van probleemgedrag, complexe medische vraagstukken en polyfarmacie. Ik zal daarbij samenwerken met de bij de cliënten betrokken huisartsen en specialisten. 

Op dit moment word ik voornamelijk betrokken bij cliënten die een behandelindicatie hebben bij Aveleijn. Ik werk hierbij samen met huisarts Stella Rompelman en basisarts Gwen Kwak.  In de toekomst hopen we dit aanbod uit te breiden naar andere cliënten binnen en buiten Aveleijn. Uiteraard kunt u contact met mij opnemen voor intercollegiaal overleg.

Ook voor andere vragen die betrekking hebben op problematiek bij mensen met een verstandelijke beperking kunt u terecht bij het behandel- en adviescentrum van Aveleijn. Daar zijn psychologen, orthopedagogen en therapeuten aan verbonden met specialistische kennis over thema’s zoals trauma, misbruik, autisme en hechting. 

Ik ben als AVG opgeleid bij Zozijn in Wilp (regio Apeldoorn/Deventer) en heb de afgelopen 8 jaar met veel plezier gewerkt in de Achterhoek bij Fatima/Elver. Ik kijk er naar uit ook hier een prettige samenwerking met zowel de eerste als tweede lijn op te bouwen. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en vrijdagochtend.

Leonie Mekenkamp, internist –oncoloog

Mijn naam is Leonie Mekenkamp, en ik ben sinds 1 september in vaste dienst bij het Medisch Spectrum Twente. Ik ben internist met de medische oncologie als aandachtsgebied. Na mijn studie geneeskunde in Nijmegen ben ik in 2008 aan de opleiding tot internist begonnen in Enschede. Ik heb de opleiding tijdelijk onderbroken voor promotieonderzoek in het Radboud UMC. Het onderzoek was gericht op het zoeken naar prognostische en predictieve factoren bij patiënten met een gemetastaseerd colorectaalcarcinoom. Naast het onderzoek heb ik destijds ook veel (poli)klinische werkzaamheden verricht voor patiënten met gastro-enterologische tumoren. Nadien heb ik in 2011 mijn opleiding tot internist in Enschede hervat. Voor de specialisatie medische oncologie heb ik in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam en het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis gewerkt. Hier heb ik ervaring opgedaan van de oncologie in volle breedte. Mijn passie ligt met name bij de gastro-enterologische tumoren, maar ook bij de palliatieve zorg. Ik hoop dat we in de toekomst laagdrempelig met elkaar kunnen overleggen om de zorg voor oncologische patiënten zo goed mogelijk te laten zijn. Ik verheug me op een prettige samenwerking.

Jorm Nellensteijn, orthopedisch chirurg

Mijn geneeskunde opleiding heb ik gedaan aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en mijn opleiding tot orthopedisch chirurg heb ik gedaan aan het VUMC, Spaarne ziekenhuis en Alkmaar MC. Na mijn opleiding heb ik me een aantal jaar in Bristol en Cambridge gespecialiseerd in specifieke heupoperaties. Dit betrof met name heup vervangingen en behandeling van alle problemen die zich hierbij kunnen voordoen. Tevens heb ik veel ervaring opgedaan met heuparthroscopieen, oftewel kijkoperaties van de heup. Dit betreft een relatief nieuwe, technisch moeilijke operatie die met name voor jonge sporters met heup-impingement (liesklachten) uitkomst kan bieden. Na de specialisatie in Engeland heb ik een jaar als orthopedisch chirurg in Gelre ziekenhuizen Apeldoorn gewerkt.

Ik heb gekozen om orthopedisch chirurg te worden uit passie voor het beweeg- en steunapparaat in combinatie met de behoefte om mijn handen te gebruiken. Dit bleek al snel tijdens mijn studie geneeskunde. Het is onvoorstelbaar wat voor een technische ontwikkelingen de laatste decennia ons orthopedisch vak heeft verrijkt. Dit zal alleen nog maar toenemen in de toekomst. Niet goed kunnen bewegen kan tal van lichamelijke problemen en aandoeningen veroorzaken. Het doel van een orthopedische behandeling is om mensen mobiel te krijgen en te houden. Per patiënt kan het einddoel echter verschillen. Voor de een kan het doel zijn om weer topsport te bedrijven, terwijl voor een ander misschien het doel is om weer pijnloos boodschappen te doen. Voor mij is geen einddoel te gek en ik help graag om het te realiseren.

Aandachtsgebieden

Algemene orthopedie

Traumatologie

Prothesiologie:

totale knie

totale heup

Arthroscopische chirurgie: 

heup en knie

Maart 2016

Irène Oudejans, klinisch geriater

Beschrijving: Afbeelding dr. I. (Irène) Oudejans

Mijn naam is Irène Oudejans, klinisch geriater. Sinds 2015 ben ik vanuit de Ziekenhuis Groep Twente gedetacheerd naar het MST, waar ik met veel plezier bezig ben om de zorg voor kwetsbare ouderen verder vorm te geven. Ik realiseerde me pas onlangs dat ik mij nog niet goed voorgesteld had, dus vandaar nu mijn berichtje. Mijn studie geneeskunde heb ik aan het VUMC in Amsterdam gedaan. De opleiding tot klinisch geriater heb ik in regio Utrecht gedaan. In het Elkerliek ziekenhuis in Helmond heb ik 10 jaar gewerkt en ik ben aan het UMC Utrecht ik gepromoveerd op de diagnostiek van hartfalen bij geriatrische patienten.

Naast mijn passie voor ouderen ben ik erg blij met mijn 2 puberdochters en mijn man die altijd een bron van inspiratie maar ook van rust zijn.

Het afrikaanse spreekwoord ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’ is mij op het lijf geschreven. Mij lijkt het zinnig om elkaar beter te leren kennen door bijvoorbeeld gezamenlijk onderwijs of elkaar laagdrempelig te bellen over individuele patiënten. Samen met het geriatrieteam hoop ik op een goede samenwerking met alle beroepsbeoefenaren die betrokken zijn bij de zorg voor kwetsbare ouderen.

Laten we er samen iets moois van maken.