Nieuwe huisartsen

Nieuw als huisarts? Stel u dan voor op deze pagina. Graag nodigen wij u uit een foto en een tekst te sturen naar tussen de lijnen.

Albert van der Krabben

Januari 2016

Beste collega’s,

Mijn naam is Albert van der Krabben en vanaf 01 januari 2016 ben ik gestart als huisarts in Oldenzaal waar ik de praktijk van Robert Krakers over heb genomen. Samen met Annemiek Wagenvoort en Mariëlle Roek vormen we een maatschap in het nieuwe gezondheidscentrum aan de Haverstraat.

Geboren en getogen in een Noord-Brabants dorpje ben ik na mijn studie geneeskunde in Nijmegen direct aan de slag gegaan bij de Koninklijke Landmacht als algemeen militair arts. Nog in dienst van de landmacht heb ik in 2005 de huisartsenopleiding in Nijmegen afgerond om vervolgens elf jaar als militair huisarts te werken in Arnhem en in Münster (Dld).

Samen met mijn vrouw en drie kinderen ben ik recent naar Oldenzaal verhuisd waar we een mooi stekje hebben gevonden en waarschijnlijk de komende jaren een beetje zullen gaan “ver-Twentsen”. Als ik tijd over heb probeer ik op de racefiets of al rennend zoveel mogelijk van de omgeving te verkennen.

Ik kijk uit naar een prettige en collegiale samenwerking met u allen de komende jaren.

Hartelijke groet,

Albert van der Krabben

Marloes Bosker

Juni 2015

Beste collega,

Binnenkort verhuis ik samen met mijn echtgenoot (Bart Bosker, sinds maart jl. orthopedisch chirurg in het MST) en 3 kinderen naar het mooie Twente. Ik zal eerst als waarnemend huisarts aan de slag gaan.

Na mijn studie geneeskunde in Groningen heb ik een aantal jaren binnen de chirurgie gewerkt (opleiding regio AMC). Uiteindelijk heb ik gekozen voor het mooie huisartsenvak. Deze opleiding heb ik via het UMCG in de regio Zwolle gedaan.

Door samen te werken leveren we hoge kwaliteit zorg. Daarnaast zorgt het voor verdieping en dus nog meer plezier in mijn vak. Ik neem laagdrempelig contact op om te overleggen. Aarzel niet om naar mij toe hetzelfde te doen!

Met vriendelijke groet, Marloes Bosker

Jan Brandenburg

Juni 2014

"Graag wil ik mijzelf kort voorstellen: ik ben Jan Brandenburg, per 1 juli 2014 apotheekhoudend huisarts in de Lutte. Ik heb na 2 jaar samengewerkt te hebben met mijn vader, Nanne Brandenburg, de eer de praktijk in De Lutte te mogen overnemen! Ik ben opgeleid in Groningen, en heb na mijn basisopleiding ruim een jaar op de spoedeisende hulp in Winschoten gewerkt. Vervolgens heb ik eveneens vanuit Groningen de huisartsopleiding doorlopen. Tijdens mijn opleiding kwam ik erachter dat de manier waarop ik in de toekomst wilde dokteren dichter bij was dan ik vermoedde. De plek waar ik ben opgegroeid, en waar mijn vader reeds jaren huisarts was, bleek volledig aan te sluiten bij mijn toekomstvisie. Er volgde dus een weloverwogen verhuizing terug naar mijn geboortedorp en na 2 jaar actief te zijn als huisarts kan ik stellen dat het een goede keus is geweest! Wellicht is het nog goed om te vermelden dat ook mijn oom in de regio van het MST huisarts is: Jaap Brandenburg in Overdinkel. Zijn initialen zijn J.D.J. waar de mijne J.D. zijn, enige verwarring is daarmee wel te verwachten.  

Ik kijk uit naar een goede en plezierige samenwerking met u allen!"

Anneke Elferink

April 2014

Weer een nieuwe collega!

Mijn naam is Anneke Elferink. In mei begin ik als vaste waarnemer in de praktijk van Helma Bos in de Oosterpoort. Ik ben opgegroeid in Twente, heb Geneeskunde gestudeerd in Nijmegen, ben arts-assistent geweest in ZGT Hengelo en heb de huisartsopleiding gevolgd via de VU bij Coen Kerbert in Lonneker en Bernard Kral in Almelo.

Het huisartsenvak is echt mijn vak: ik sta graag dichtbij de mensen en vind bijna alle vakgebieden interessant. Voor chirurgische ingreepjes mag je me, bij wijze van spreken, wakker maken. En ik vind het heel bijzonder om patiënten in hun laatste levensfase te mogen begeleiden. Tijdens de opleidingsdifferentiatie Beleid & Beheer heb ik me verder kunnen bekwamen in de taak die voor huisartsen steeds belangrijker wordt: management.

Verder over mij persoonlijk: ik ben getrouwd en sinds november 2013 trotse moeder van een jongetje. Ik houd van architectuur, interieurdesign, Scandinavië en (hoewel het er niet zo heel vaak meer van komt) ik speel graag trompet.

Neem voor meer informatie gerust een kijkje op mijn website!

Karen Kuiperij

December 2013

Graag zou ik mij aan u willen voorstellen. Mijn naam is Karen Kuiperij. 

Vanaf 1 januari 2014 ga ik praktijk Diekman (voorheen Naber) overnemen. Nu zijn wij nog gevestigd in het AOC gebouw aan de Weth. Beversstraat maar vanaf voorjaar 2015 gaan wij met nog 3 andere huisartspraktijken (Richters, Van Steenis en Moeken) en vele andere zorgverleners naar Het Gezondheidshoes aan de Van Deinselaan. Sinds 2009 ben ik huisarts en werk ik in Enschede. Aanvankelijk heb ik 4 jaar in dienstverband gewerkt tot ik de kans kreeg deze mooie praktijk over te nemen.

Aan de Universiteit van Nijmegen heb ik de geneeskunde opleiding gevolgd met welke ik in 2003 klaar was. Hierna ben ik op de afdeling chirurgie van het ziekenhuis in Hengelo (ZGT) gaan werken. Tijdens mijn werk ik het ziekenhuis van Hengelo ben ik mijn vriend (Gert Jan, radioloog MRON) tegen gekomen en hebben wij ons definitief gevestigd in Twente. Na bijna 1,5 jaar chirurgie ben ik in de psychiatrie gaan werken, bij Mediant. Dit heb ik bijna 2 jaar gedaan. 

Hoewel ik met veel plezier in de vakgebieden chirurgie en psychiatrie werkte, miste ik bij beide specialisaties "de rest" van de geneeskunde en het langer durende contact met patiënten. Daarom heb ik in 2007 besloten om de huisartsopleiding te gaan doen. Dit bleek het juiste specialisme voor mij! De opleiding heb ik in Twente (Enschede en Markelo) gedaan, vanuit de VU. In mijn derde jaar van de huisartsopleiding heb ik als extra aandachtsgebied de differentiatie palliatieve zorg gedaan vanuit het AMC. Een van mijn wensen voor de toekomst is om de kaderopleiding palliatieve zorg te gaan doen.

Ik kijk uit naar een prettige en duurzame samenwerking met iedereen! En voel u vrij om mij te bellen wanneer er vragen, opmerkingen of onduidelijkheden zijn!

Hartelijke groet,

Karen Kuiperij

Linda Molenkamp

Januari 2013

Graag zou ik mij willen voorstellen; mijn naam is Linda Molenkamp, en ben sinds september 2012 werkzaam als waarnemend huisarts in Enschede.

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen met aansluitend co-schappen in het MST in Enschede.

Na het behalen van het arts-examen in 1999 heb ik eerst een aantal jaar als arts-assistent gewerkt, eerst op de SEH en later de op gynaecologie en verloskunde van het Scheperziekenhuis in Emmen, het Martiniziekenhuis in Groningen en wederom in het M.S.T. Omdat het buitenland mij trok, na eerder een aantal stages in Indonesie en Afrika, besloot ik voor Artsen zonder Grenzen te gaan werken. Ik heb voor deze geweldige organisatie 2 projecten gedaan. De eerste periode in Burundi, Afrika en daarna een aantal maanden in Afghanistan en Pakistan. Een fantastische en onvergetelijke ervaring in alle opzichten, zowel persoonlijk als beroepsmatig

Na mijn terugkeer ben ik met veel plezier gestart met de opleiding tot huisarts, het eerste jaar in Enschede bij Sietse van Turennout, maar vanwege onze verhuizing naar Rotterdam de resterende 2 jaar aldaar.

In Rotterdam heb ik ook ruim 2jr als huisarts gewerkt voordat we besloten met ons gezin, mijn man Peter (MDL arts) en onze 3 kinderen, een paar jaar naar Australie te gaan. Werk, zon en ruimte lokten ons, en die verwachting is ruimschoots waar gemaakt. Een prachtig land waar ik ook met heel veel plezier als huisarts heb gewerkt. In juli 2012 zijn we terug gekomen en zijn onderhand weer helemaal gesetteld in het, ook mooie, Twente.

Mariëlle Roek

Juli 2012

Mijn naam is Mariëlle Roek. Sinds 1 juli ben ik werkzaam als huisarts in Oldenzaal. Ik ben de opvolger van Pieter Essink. In de praktijk aan Het Heuveltje werk ik samen met mijn collega huisartsen Annemiek Wagenvoort en Robert Krakers en 3 doktersassistentes. Mijn geneeskunde opleiding heb ik gedaan aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na werkzaam te zijn geweest als arts-assistent interne geneeskunde in het ZGT te Almelo, heb ik de huisartsenopleiding gedaan aan het VUmc Amsterdam. Hierdoor heb ik de gehele opleiding in Twente kunnen doen en na kortdurend waar te hebben genomen in Denekamp en Weerselo een mooie praktijk in Oldenzaal overgenomen. Ik hoop op een plezierige samenwerking